EK BİÇ YE İÇ, gıdanın üretimi ve tüketimini bir arada düşünmek, aradaki bağları daha iyi anlamak, kopuklukları onarmak ve yanlışları düzeltmek için doğanın ve teknolojinin sunduğu fırsatları değerlendirmek üzere varoldu.
Bu platform, doğanın ürettiği mükemmel çözümlerden ilham alarak ve permakültür ilkelerini benimseyerek - bazen ileri teknolojilerden, bazen de unutulmuş tekniklerden yararlanarak - İstanbul’da minik vahalar tasarlıyor ve bakımını üstleniyor.
İstanbul Ekoloji Rotary Kulübü ile EK BİÇ YE İÇ ev sahipliği ve işbirliği ile 25 Kasım’da bilgi ve deneyim dolu “EK BİÇ YE İÇ ile Kentsel Tarım Pratikleri” atölyesi düzenliyor. Bu buluşmada EK BİÇ YE İÇ ekibinden Peyzaj Mimarı ve Permakültür Tasarımcısı Dilek Yürük yürütücülüğünde kent bostanları, suda tarım yöntemleri ve bokashi kompostu hakkında konuşuluyor olacak.
Atölye ile ilgileneleri linke davet ediyoruz.